HTML Hit Counter Domov

Novice

2014

TUDI V "DELU" O RECIDIVU IN DRINKERSIH
KOLI O SVOJIH GREHIHTHE DRINKERS PRIVATNO

PONAVLJAJOČA BOLEZEN IMENOVANA THE DRINKERS

KONCERTNO ROJSTVO RECIDIVA

RECIDIV - RECENZIJA ALBUMADRINKERSI NA SCENI PRI JERNEJU VENETU

DRINKERSI NA ORTO FESTU 2014


2013


ALKOHOLNA BLASFEMIJA V ŠKOFJI LOKI

DRINKERSI RAZODELI NASLOVNICO NOVEGA ALBUMA "RECIDIV"

NOVI ALBUM DRINKERSOV ŽE V FAZI MIKSANJAPRENOVLJENA SPLETNA STRAN
Po dolgotrajnem zatišju, ki je bilo posledica tehničnih težav, se The Drinkers končno vračamo s povsem prenovljeno spletno stranjo, kmalu pa se tudi vrnemo s popolnoma novim studijskim albumom, RECIDIV.

THE DRINKERS JESENI Z NOVIM ALBUMOM2012


THE DRINKERS IZDALI TRBOULE

Minila so leta, minili so časi, ko sta se cedila med in mleko, neminljive pa ostajajo uspešnice, s katerimi je  skupina The Drinkers osvojila Slovenijo. Hite, kot so Žeja, Deset majhnih jagrov, Pijemo ga radi, je zasedba posnela s svojim originalnim pevcem Kolijem, ki se je po nekajletni pavzi končno vrnil v matično gnezdo. Njegova vrnitev je v bend prinesla svežo energijo, predvsem pa navdih za novo glasbo. Resda se je Koli že pred časom preselil iz Trbovelj v Ljubljano, a  svojega rodnega kraja nikoli ni pozabil. Zanj je napisal celo pesem in zdaj, ko je končno spet s svojimi pivci, se je uresničila tudi njegova tiha želja, da bi skladbo posneli. Singel z enostavnim naslovom Trboule je ugledal luč sveta prav v teh dneh, fantje pa z njim napovedujejo tudi nov album. Mimogrede, poleg omenjenega singla so posneli še eno skladbo, z naslovom Recidiv, ki se je uvrstila na kompilacijo Vala 202 Več dobre glasbe, zato jo bo moč slišati šele ob izidu tega cedeja.

Sicer pa bodo Drinkersi s snemanjem nadaljevali jeseni, ko se vrne njihov bobnar Klemen Markelj, ki se trenutno mudi na glasbenem študiju v Los Angelesu. To pa ne pomeni, da skupina do takrat ne bo koncertirala, saj je poletna sezona koncertov na vrhuncu, povpraševanje po Drinkersih pa v polnem zagonu. In kako so rešili zagato z bobnarjem? V skladu s sodobnimi zaposlovalnimi trendi so razpisali prosto delovno mesto za določen čas in našli mladega, obetavnega bobnarja Bensyja Chorda, ki si ga delijo s skupino I.C.E.2011


THE DRINKERS NA NOVI POTI

Skupina The Drinkers je dopolnila 18 let in končno postala polnoletna. Jubilej so pivci proslavili tako, da so v svoje vrste povabili originalna člana. Karizmatičnega pevca Sandija Kolenca Kolija in klaviaturista Primoža Trebca. Za prve koncerte, ki bodo obeležili veliko vrnitev uveljavljene zasedbe, so prvaki drink'n'rolla pripravili hitovski repertoar svojih največjih uspešnic iz prve dekade, kot so Deset majhnih jagrov, Žeja (me muči), Pijemo ga radi, manjkali pa ne bosta niti vedno iskana Mafalda ter večna Ko to tamo peva. The Drinkers s Kolijem na čelu stopajo na koncertne odre že jeseni.

2010


KLEMEN S SVOJO SPLETNO STRANJO

Klemen ima spletno stran. Obiščete ga lahko na spodnji povezavi.


2009


ALKOHOLNI RAZVRAT V HALI TIVOLIDRINKERSI URINIRALI MED KONCERTOM

POLETNI DRINKERSI V LETU 2009

Člani benda sedaj malo počivajo, na kratkem dopustu. Maki je odšel v Grčijo in to brez Maje. :-) Klemen odhaja na neko bobnarsko delavnico...Koza je kr doma, je bil že v hribih. Robi je bil v toplicah in zdej spet na morju...Miro pa doma pospravlja dvorišče in se mu ne da na morje.. Drgač pa pripravljeni na prihajajoče koncerte in celo nove komade...THE DRINKERS IN ANTI NOWHERE LEAGUE!
LENOBE IZ BENDA SE NEKAKO PREMIKAJO, NAJTEŽJE JE KITARISTU ROBERTU KI ŽE VEČ MESECEV UPORABLJA BERGLO. VSI UPAMO NA HITRO OKREVANJE. DRUGAČE PA VSI ČLANI IŠČEJO HAJDI IN SE ŽE SPRAŠUJEJO ČE PRASICA SPLOH OBSTAJA. MOČNO DVOMIMO, MOŽNO JE DA OSTAJA V POVEZAVI Z BOŽIČKOM. KI JE IZMIŠLJEN.MED DRUGIM JE NOVO, DA JE DOSEDANJI BOBNAR MAČO ZAPUSTIL SKUPINO. ZDAJ GA NADOMEŠČA KLEMEN MARKELJ. SKUPINA NAČKRTUJE KAR NEKAJ POLETNIH KONCERTOV PO DRŽAVI IN IZVEN NJE.MAKI JE ZALJUBLJEN CUCEK:-)ROBI ČAKA SPECJALISTE, MIRO JE BIL PRI BIOENERGETIKU, KOZA PA SNEMA VIKEND PANKSE.....SE VIDIMO KMALU


THE DRINKERS PRETRESLI LJUBLJANO!

2008


MAKI PREGANJA BLONDINKE!
MAKI O NASILJU, PETNAJSTLETNICI IN LEZBIJKAH!

MAKI GA JE NA GOBEC
ALI MAKI POSTAJA GEJEVSKA IKONA?
IZGUBILA SE JE HAJDI
RECENZIJA ALBUMA HAJDI


15 LET DRINK'N'ROLLA

Nekega soparnega julijskega večera pred 15 leti Robert Likar (znan tudi kot član skupine Niet) in Koli v Litiji ustanovita skupino The Drinkers. Njihov prvi album z naslovom Lepi in trezni izide leta 1995 pri založbi Megaton, največ pozornosti pritegneta komada Simona in Slovenac. Zasedba, ki jo poleg Likarja in Kolija tvorijo še basist Miro Mutvar, klaviaturist Primož Trebec in bobnar Roman Milavec, bliskovito osvaja glasbene odre, njihove pesmi se redno uvrščajo med glasbene želje radijske in televizijske publike. Leta 1997 se njihova priljubljenost še bolj razbohoti, saj izdajo album Žeja, po katerem je poseže na tisoče rok, velika uspešnica Deset majhnih jagrov pa postane nepogrešljiva, zimzelena himna najrazličnejših dogodkov in zabav. Drinkersi posnamejo tudi videospot za pesem Še vedno sem tu, v katerem nastopa znameniti motoristični klub Satan's Brothers na čelu s karizmatičnim šefom Pilkom, ki ga le tri mesece kasneje umorijo v nekem motorističnem spopadu. Leta 1999 Drinkersi presenetijo s priredbo pesmi Ko to tamo peva in tako prvič opozorijo nase tudi izven naših meja. Ko to tamo peva postane najbolje prodajani singel v Sloveniji. Na pragu novega tisočletja izdajo posebno zbirko božičnih napevov v slogu drink'n'rolla. Praznična kolekcija poide v rekordnem času, ponatisa ni, zbirka pa postane prava rariteta. Deseto obletnico pivci praznujejo v Trbovljah, kjer prejmejo zlato ploščo za Žejo in platinasto za kompilacijo za De Best Od. Sledi obdobje Prohibicije in uspešnic Jawohl ter I love alkohol. Leta 2005 skupino zapusti na srcu operirani pevec Koli, pred tem se razidejo tudi s klaviaturistom Primožem. Zasedbo korenito spremenijo, prenovijo, predvsem pa pomladijo. Z novim pevcem Makijem in s kitaristom Kozo stopijo na novo pot. Posnamejo cede Hajdi in s svojim drink'n'rollom še naprej žgejo po Sloveniji, uspešno pa se širijo tudi prek naših meja. Drinkersi letos praznujejo 15. obletnico; praznovanje bodo zaključili 04. oktobra 2008 v Ivančni Gorici – na velikem Rulstocku.
Vsi ostali datumi in podrobnejši podatki so na njihovi prenovljeni strani
WWW.THEDRINKERS.NET


INTERVJU Z MAKIJEM


PETNAJST LET DRINKERSOV
Drink'n'roll še živi!

Drink'n'rollerska skupina The Drinkers je zakorakala v 15. leto svojega delovanja. Bend, ki že tri leta deluje v prenovljeni oziroma pomlajeni zasedbi, pričakuje v teh dneh ponatis zadnjega, razprodanega albuma Hajdi. Pivci so ob jubileju posneli v živo videospot za pesem Lep dan za smrt legendarne skupine Niet, katere član je tudi kitarist in soustanovitelj Drinkersov Robert Likar. Videospot je moč videti na prenovljeni spletni strani www.thedrinkers.net, z Drinkersi pa se lahko zabavate v živo na koncertnih prizoriščih po vsej Sloveniji.
2007


Stari kozli v McDonald'su

Kitarist sklupine The Drinkers Koza si je omislili nenavadno praznovanje. Svoj 30. rojstni dan je slavil v McDonald'su, kjer se kar niso mogli načuditi njegovi odločitvi. Poseben šok je doživela animatorka Renata, ko je v prostoru za praznovanje malčkov uzrla ogromne člane Drinkersov in nekaj Kozinih sorodnikov, skratka same stare kozle, ki so nestrpno čakali na svoj "happy meal". A služba je služba in dekle je zabavo otvorilo s popisovanjem "otrok", sledil je hitri obrok, ogled prostorov, namesto tobogana pa so si Drinkersi, ki že dolgo niso več Fruteksi, privoščili malo pivo. Tudi risali so, se igrali z avtomobilčki in se doolgo zabavali s prižiganjem 30 svečk na torti. Po tekmovanju v riganju so popokali nekaj balončkov in se vsak s svojo igračo odpravili domov.

Stari kozli nočejo odrastiINTERVJU HOPLA

VZTRAJAJO PRI SVOJEM
Mojca Vakselj

Odkar so na sceni, dvigujejo prah s svojimi besedili, iskrenim pristopom in imenom, ki odkrito namiguje, da radi zvrnejo kakšen kozarček. Neposredni, inovativni in vedno opremljeni s simpatično nalezljivim nasmehom, take jih poznamo. The Drinkers, rokerji po duši in romantiki po srcu, ki z 10 Jagri, rdečelično Heidi in mnogimi drugimi uspešnicami, slikovito prikazujejo stanje slovenske družbe. Za vas smo se pogovarjali z bas kitaristom Mirom, ki je doma pozoren očka hčerki Niki ter pevcem Makijem, h kateremu na oder večkrat priletijo tudi kakšne ženske tangice.

Od prvega intervjuja v Hopla z vašim nekdanjim pevcem Kolijem, je minilo deset let. Kaj se je v tem času spremenilo?
Miro: Spremenila se je le zasedba. Miselnost je ostala ista, še vedno smo trmasti, vztrajamo pri svojem. Dobili smo le nekaj let in kilogramov.
Maki: In danes pijemo kavo. (smeh)

Kako bi definirali drink'n'roll, kot sami imenujete svojo glasbo?
Miro: Preprosti ljudski rock ter besedila, ki govorijo o splošnem veseljačenju. Včasih nas ljudje preveč predalčkajo, ne pojemo le o pitju, imamo tudi romantične pesmi, kot je na primer Tine Rine. V bistvu smo sramežljivi fantje, ki se moramo napiti le zato, da zberemo pogum, da osvojimo dekleta. Ne grizemo, temveč le ližemo

Se pravi so krive ženske?
Maki: Nedvomno. Ponavadi jih na koncertih potolažimo, naj se nikar ne bojijo priti v prve vrste, saj mi ne grizemo temveč le ližemo.

Kdo je ženska, po kateri ste poimenovali svoj zadnji album Heidi?
Nasmejano dekle, ki ga lovimo po brajdi. Njena lica so rdeča od vina.

Kakšna pa bi bila vaša idealna "Heidi"?
Maki: Predvsem taka, ki ne teži preveč. (smeh) Ženske ob nas morajo biti potrpežljive, saj je pogosto prisoten alkohol, drugi dan pa "mački".
Miro: Ne ne, saj nismo tako grozni, kot izgledamo. Smo še hujši! (Smeh.)

Od kje črpate ideje za pesmi?
Miro: Iz osebnih izkušenj in izkušenj ljudi okoli nas.

Je namen vaših tekstov, da provocirajo?
Miro: Ne, to ni njihov namen, a vsakič znova se izkaže, da taki preprosto smo, ne znamo biti drugačni.

Kaj torej želite sporočiti poslušalcem?
Miro: Naj se sprostijo, razmišljajo s svojo glavo in zabavajo na pozitivni način.
Maki: Prekoračitev mej dobrega okusa pri tem, je stvar vsakega posameznika. Vsak mora iti čez neko življenjsko šolo.

Ime skupine namiguje na redno pivsko navado, kaj najraje spustite po grlu?
Miro: Nedvomno je to pivo. A kljub imenu, nikakor z glasbo ne reklamiramo alkohola.
Maki: Reklamira ga Natalija Verboten s svojim bujnim oprsjem in Unionom, mi le govorimo o tem, kar vidimo.
Miro: Tudi pop izvajalci pijejo, a se za javnost sprenevedajo in vse skupaj zavijejo v osladna besedila, v ozadju pa se zapijajo. Mi smo iskreni. Večina nas sodi po imenu

Če vaša besedila odsevajo stanje v Sloveniji, smo Slovenci precej zapit narod?
Miro: Precej. Ni pomembno v katero regijo gremo, alkohola se veliko spije povsod.

Dosti igrate tudi na Hrvaškem. So tam manj obremenjeni z vašim imenom?
Miro
: Na Hrvaškem veljamo za zvezde. Ljudje poznajo naš repertoar in nas vsakič sprejmejo z odprtimi rokami.
Maki:Za razliko od ostalih slovenskih bendov mi ne hodimo tja na izlet, temveč večkrat letno igramo na velikih koncertih. Tako smo pred nekaj dnevi igrali na največjem Brucovanju v Zagrebu, medtem ko na Ljubljanskem nismo bili zaželeni.

Od nekdaj se borite z zavračanjem velikih slovenskih televizijskih medijev, predvsem nacionalke. Se je odnos do vaših spotov spremenil?
Miro: Večina nas še vedno sodi po imenu. Vedno imajo kaj za povedati čez nas medtem ko se na vseh koncertih prodaja alkohol. Nekoč smo predlagali, naj namesto piva prodajajo mleko, če mislijo, da bo to kaj pomagalo.
Maki: Z leti smo spoznali, da je z mediji tako: bolj si nedostopen bolj si te želijo, če si preveč na voljo, nisi zanimiv.

Na vaši spletni strani sem opazila, da prodajate majice, ki ponazarjajo pivsko evolucijo. Je zanimanje zanje veliko?
Miro: Majice smo morali podražiti, saj je bilo preveč dela z njihovim odpošiljanjem. Maki pa je naredil še korak naprej in pripravil posebno žensko linijo majic.
Maki: S tem sem v bistvu naredil poslovni korak nazaj, saj nežnejšemu spolu nikakor ne morem računati artiklov, zato jih največkrat kar razdelim. (Smeh.)

Pa sicer živite le od glasbe?
Miro: Vsi imamo "resne" službe, v projekte skupine Drinkersov pa vlagamo izključno denar, ki ga zaslužimo z nastopanjem.

Trije akordi so več kot dovolj

Imate po vseh kadrovskih spremembah v času obstoja skupine, občutek, da bo trenutna zasedba obstala?
Miro: Pred dvema letoma se je zasedba z odhodom pevca in menjavo kitarista korenito spremenila , zdaj pa mislim, da je trenutna sestava tista, ki se bo obdržala.

Ste z nekdanjim pevcem Kolijem še v stikih? Zakaj je v bistvu pred dvema letoma zapustil skupino?
Miro: Seveda smo v stikih, skupino pa je zapustil predvsem zaradi lastne "tečnobe". Star je bil 40 let in tehtal je 160 kilogramov kar je naneslo številko 200, bil je star in siten. (Smeh.)

V prvem intervjuju za Hopla, je izjavil, da se počuti kot reinkarnacija Freddieja Mercuryja.
Miro: (Smeh.) Naš kitarist Robi se je pred kratkim pošalil, da se je Koli pred desetimi leti počutil kot da je pojedel Mercuryja in Elvisa Presleya, v tem letu pa je pogoltnil še Pavarottija. (Smeh.)

Česa se Drinkersi, v glasbenem smislu, nikoli ne bi, oz. ne boste lotili?
Miro: Mislim, da lahko govoriva le v najinem imenu in midva se ne bi lotila narodnozabavne glasbe recimo.
Maki: Ter glasbe, ki v eni pesmi vsebuje več kot tri akorde. Melodija mora biti enostavna, da si jo lahko ljudje požvižgavajo.

Obstaja slovenska pesem, za katero bi si želeli, da bi nastala pod vašimi peresi?
Miro: Mogoče "Več kot pijemo, boljši smo" od skupine Zmelkow. Ljudje jo zaradi besedila večkrat povezujejo z nami.
Maki: Fantje se borijo za svoj prostor na slovenski glasbeni sceni, tako kot mi.


INTERVJU Z MIROM MUTVARJEM, ČLANOM SKUPINE THE DRINKERS

THE DRINK'N'ROLL BAND alias THE DRINKERS

Skupina je izdala nov projekt, z novim pevcem Makijem in novo založbo Multirecords. Naslov plošče je Hajdi. Glasbeno se skupina ni oddaljila od njihovega značilnega drink 'n' roll stila. Sledijo številni nastopi po Sloveniji in sosednji Hrvaški (Viva la Pola 2007).

Kje so se spoznali fantje iz skupine The Drinkers?
Band obstaja že od leta 1993. Nastal je nekega vročega dne v Litiji sprva zgolj zato, da bi se z nekaj komadi predstavili na znanem litijskem festivalu Zarjavele trobente, po izredno dobrem sprejemu pa so fantje sklenili nadaljevati skupno pot. Jaz sem se priklopil bandu nekaj mesecev kasneje. V skupini nas je 5 fantov in sicer kitarist Robi, kitarist Koza, bobnar Roman, nov vokalist Maki ter moja malenkost, basist.

Kako ste izbrali ime skupine The Drinkers?
Ime benda je plod omamne domišljije bivšega pevca Kolija, ki je kot pravi slovenski patriot predlagal, da bi se imenovali Pivci. Andrej Žibert pa je besedo prevedel v bolj internacionalni jezik in rodili so se The Drinkers.

Kateri je bil vaš prvi komad?
To je bil komad z naslovom To bo dan. Prvi večji oziroma bolj znan komad pa je bil Žeja me muči in kasneje Deset majhnih jagrov.

Kdo piše besedila in glasbo za vaše pesmi?
Glasbo piše v veliki večini naš kitarist Robi, veliko teksta je napisal prejšnji pevec Koli. Sedaj pa vsi delamo skupaj po svojih najboljših močeh.

Za kaj porabite v bandu največ denarja?
Band je danes kot neko malo podjetje. Porebuješ računovodjo, postavitev spletne strani, managerja, plakate, organizirati in plačati je potrebno tudi snemanja, prevoze na koncerte in nazaj domov in tako naprej. Torej za vzdrževanje banda porabimo največ denarja. Vlaganja so res velika, vendar moram povedati, da vlagamo samo iz prihodkov, ki jih ustvarja band sam in ne iz prihodkov, ki jih zaslužimo v rednih službah.

Ali ima vaš band sponzorje, kdo so ter kako vas sponzorirajo?
Ja naši sponzorji – jih ni a ne. Recimo za predstavitev naše plošče imamo prijatelje, ki nam bodo podarili kar nekaj vina, od ene avstrijske pivovarne pa smo zelo poceni kupili pivo, ki se ga bo tudi pilo na predstavitvi. Dodali bomo še ene par »Jegrov«. Ostalo pa je bolj ubogo. Salamo bomo kupili pri mesarju in tako naprej. Da bo za naše goste še kaj za pod zob. Drugače pa vidimo »rockovske« bande, ki imajo reklame na avtomobilih in koncertih priznanih pivovarn. To pri nas lahko samo sanjamo. Sploh mi, ki smo res band The Drinkers. Bi nas vsaj sami lahko poklicali iz naše pivovarne in ponudili nekaj litrov pijače na leto kot sponzorstvo. Za našo publiko. Za njihovo propagando. Samo pri nas tega ni!

Kaj se trenutno dogaja svežega pri vas?
Trenutno smo izdali sedmo ploščo z naslovom Hajdi. Plošča je tudi prva z novim pevcem. Prva predstavitev pa bo takoj na vseh naslednjih koncertih po Sloveniji in na Hrvaškem. Naredili smo tudi že tri videospote iz zadnje plošče.

Kako je danes s prodajo plošč na tržišču?
Danes se nihče več »ne prodaja« tako dobro, kot se prikazuje. Žal. Dandanes gre bolj za promocijo, kot za prodajo in zaslužek pri izdaji plošče.

Kje se vas da videti v poletnem času?
Čez poletje imamo že rezerviranih kar nekaj koncertov. "Rockali"« bomo v Tolminu, Puli, Zelenem gaju, v Kostanjevici na Krki, Novem mestu in tako naprej. Zelo lepo vabljeni vsi študentje v našo družbo. Bomo "zarokali" skupaj.

Torej letos poletne počitnice odpadejo?
Seveda ne! To so v bistvu naše počitnice! Nimamo težav imeti koncertov, ker zelo, zelo uživamo. Za nas igranje ni naporno delo. Včasih se mi zdi prav smešno, ko poslušam kakšnega glasbenika, ki tarna kako je naporno biti glasbenik. Jaz pravim, če misliš, da je to delo naporno, potem moraš poskusiti okopavanje krompirja.

Kdaj se boste predstavili na MTV Adria?
Verjetno nikoli. Ker za MTV Adrio nismo dovolj dobri. Za nas pri njih ni prostora. Verjetno ne izpolnjujemo njihovih kriterijev. Prav tako nam nikoli ni uspelo nastopati v oddaji RTV Slovenije TLP, pa čeprav je oddaja imela 200 delov. Ja, mislim, da smo eden redkih bandov, ki ni nastopil v oddaji TLP, čeprav smo se jim sami ponudili. Zanimivo pa je, da so ravno v tej oddaji nastopile naše predskupine, ki so na naših koncertih igrale brezplačno. Pri nas v Sloveniji mediji za določene glasbenike kar zaprejo prstor.

Kakšno mnenje imate o slovenskih medijih?
Velika večina ljudi je verjetno opazila, da se v medijih pojavljajo vedno ene in iste »znane« osebe. To je ratal že kar velik problem za nove bande, ki prihajajo. Ne za nas. Mi smo že stari, že dolga leta na sceni. Ampak za vraga, novi bandi, ki prihajajo, se pa res nimajo kje predstaviti. Seveda iščejo »špile«, vendar če jih mediji ne bodo podprli, jih ljudje ne bodo nikoli spoznali.

Koliko je stara populacija vaših oboževalcev?
Ja to so seveda bolj mladi in stari rokerji.

Prva stvar, ki jo narediš zjutraj?
Hahahaha. Umijem se in peljem psa na sprehod.

Zadnja knjiga, ki si jo prebral?
Ja to je bila zagotovo ena otroška. Zdaj berem bolj otroške knjigice svoji hčerkici.

Katero zvrst glasbe poslušaš doma?
Hja, v glavnem metal in punk.

Tvoja najljubša pijača?
Ja pivo seveda (smeh).

Brez katerih treh stvari ne moreš živeti?
Brez interneta, mobitela in avta. Danes je brez teh treh stvari kar težko preživeti, čeprav se mogoče sliši neumno. To so tri osnovne stvari, ki so dandanes skoraj nepogrešljive v našem hitrem načinu življenja.

Največja neumnost, ki si jo naredil?
Teh je pa več. Na primer kar nekajkrat smo se dogovorili za snemanje videospota s človekom, ki ga prej nismo poznali. Seveda na koncu ni bilo ne tega človeka, ne videospota.

Tekst:
Maja Kranjc


PROTIKADILSKI KOZA

Neznani paparac je slučajno ujel kitarista Kozo, ki je mirno kadil cigareto...Slika je zaokrožila po Sloveniji in izkazalo se je, da je to Koza.


HUD FEN IZ BRKINOVPOLETNI THE DRINKERS

V vročih poletnih dneh se fantje skupine vsak po svoje hladi. Roman in Robi sta odšla v dalmacijo.Miro doma leži in cajta svojo zlomljeno nogo.Koza ki je diplomiral iz souda pa kr dela in snema. Tako da ima najbolj belo kožo v bendu.Imel pa je par svetlih trenutkov v medijih.Maki pa preživlja kot gradbinec ki veselo rihta domovanje na Kobiljaku.V začetku julija je na kratko skočil do Črne gore in si z Barbi ogledal koncert Rolling Stones v Budvi.


DRINKERSI NA VIVA LA POLA ŽE DRUGIČ DVIGNILI PRAH

Festival Viva la Pola se je letos odvijal v zapuščenih prostorih bivše vojašnice. Dva odra, sta predstavila 40 glasbenih skupin iz 4 držav, poksrbljeno pa je bilo tudi za fotografsko razstavo (Anamarija- beograd), ter stojnice z vinilkami majicami brožkami. Drugi dan so festival zaznamovali, Peter and the test tube babies (isti samo starejši), GBH, ONE WAY SISTEM, presenetljivi domačini Kud idioti s slovenskim patriotom legendo Pero Lovšinov. Naj omenim da bi nastop Pero s Kud idioti lahko malo bolj spilil.


NAstop Drinkersov ob 22.30 je navdušil številne obiskovalce. Kot vedno so z repertoarjem (Ko to tamo pjeva, Tine Rine, I love Alcohol,Lep dan za smrt) razmigali številne hrvaške in slovenske riti. Alternativni festival je potekal v prijatelskem vzdušju, številne irokeze ter razcepane kavbojke obeski, so samo še spominjali na dobre stare čase, revolucije in punka, ki je takrat veljalo skoraj vec kot politična stranka v državi. Kapitalizem, ki bo kmalu obnorel celotno evropo, lahko računa na številne sovražnike, na številne velike glasbene festivale , ki bodo opozarajali da z sistemom res nekaj ne ŠTIMA!

Drinkersi so prispeli v Pulo predstaviti njihov sedmi album "Hajdi", ki je punkrockerskoobarvan. Na second stageu tako rekoč ni bilo poskušalcev (samo šetači) , ko so na oder prispeli Drinkers se je slika temeljito spremenila!. množica razigranih gusarjev irokez, dekleta s kratkimi oblekcami so poskakovala v ritmih Drink n rolla. Drinkersi so ponovno dokazali da se radi vračajo na Hrvaško ter da tudi občinstvo sprejme ritme drink n rolla.  Številne nove CDje "Hajdi "so takorekoč razgrabili v upanju da lahko kmalu zaplešejo in vzkliknejo HURA! skupej z Drinkersi!MULTI RECORDS PREDSTAVLJA

The Drinkers
Nova plošča – cd HAJDI

Življenje Drinkersov se odvija hitreje, kot bi si želeli sami, a dejstvo pač je, da bend že nekaj časa spoznava sonca in sence adolescence, saj bo letos dopolnil štirinajst let. Val mladostnih moči je ravnokar naplavil njihovo sedmo stvaritev in obenem prvo z novim frontmanom Makijem. Skupina, ki je preživela že vrsto kadrovskih sprememb, diha v zasedbi: kitarist Robert Likar (ustanovni član benda), basist Miro Mutvar, bobnar Roman Milavec in drugi kitarist Koza. Po šestih stvaritvah, ki so jih izdali pri založbi Megaton Records, sedma tudi na tem področju naznanja spremembe. Njihov najnovejši album, imenuje se Hajdi, je namreč izšel pod okriljem založbe Multi Records. V slabih dveh letih delovanja sedanje zasedbe so tudi tokrat izpljunili lepo dozo že vsem znanega drink'n'rolla, v katerega se je Maki že dodobra vživel. Pred izidom plošče so predstavili že ti videospote (Hura, Tine rine in Stari mož) za skladbe, ki so seveda na najnovejšem nosilcu zvoka, poleg njih pa so postregli še s šestimi čisto novimi komadi in tremi bonusi.
Naslovna Hajdi govori o veseli punci, ki se preganja po brajdi, Vreme so posvetili čudnim vremenskim razmeram (vremenar je najbolj razvpiti Zakloniščar), Bife pripoveduje o tipičnih obiskovalcih bifejev (na koncu je mogoče razbrati glasove takšnih modelov), pesem Livarna je na hudem glasu zaradi nočne izmene, Nočem na Evrosong in Klub anal pa sta komada, ki sta odpadla na Emi - izboru za Pesem Evrovizije. Na koncu najdemo še tri bonuse: prvi je Lep dan za smrt skupine Niet (gre za približek originalnemu komadu Nietov, katerih član je bil tudi kitarist Drinkersov Robert Likar), ki ga Drinkersi redno igrajo na svojih koncertih, drugi je Ko to tamo peva (na novo posneta z Makijem), tretji pa je Jest sm na liniji skupine Pankrti (komad so posneli za kompilacijo v čast Pankrtov, pa so ga zavrnili).

Diskografija:

LEPI IN TREZNI 1995 (MEGATON)
ŽEJA 1997 (MEGATON)
PIVOLUCIJA 1999 (MEGATON)
ZADNJA VEČERJA 1999 (MEGATON)
DE BEST OD 2001(MEGATON)
PROHIBICIJA 2003 (SIGMA/MEGATON)
HAJDI 2007 (MULTI RECORDS)

www.thedrinkers.net
www.myspace.com/thedrinkers
the.drinkers@email.si
email za intervju ali slike drinkers.band@gmail.com

031/430 771 (miro)Viva la Pola, sobota 28.7.2007, organiziran prevoz skupaj z Drinkersi samo 40 eurov!
Prijave sprejemamo na telefonski številki: 031 430 771


Veliki alter rock open air spektakel pod imenom „VIVA LA POLA! 2007 - Summer Revolution Rock Festival“, kjer bo nastopilo več kot 40 izvajalcev iz 8 držav, se bo dogajal 27. in 28. julija na puljskem prizorišču Monumenti.

VIVA LA POLA! 2007
Summer Revolution Rock Festival
27. & 28.07. 2007.
Monumenti – Katarina, Vellalunge Pula, Croatia

Veliki tradicionalni alter rock festival Viva la Pola! 2007 bo letos potekal že četrto leto, letos bo to 27. in 28. julija. Zaradi odličnega obiska v lanskem letu in izjemnega zanimanja publike se festival letos iz kluba Uljanik seli na veliki odprti (open air) prostor Monumenti – Katarina Vallalunge (bivša vojna kasarna), kjer bo na prizorišču za 5000 ljudi po vzoru najbolj prepoznavnih svetovnih festivalov potekal program Viva la Pola! 2007. Istočasno se bo repertoar odvijal na dveh ločenih odrih in na zaprtem flooru, kjer se bo v dveh dneh z odličnim koncertnih programom predstavilo kar 40 zasedb iz 8 različnih držav. Poleg tega bo postavljena tudi tretje, dodatno prizorišče „Trip To Zion Sound Revolution Floor“, stojnice z vegetarijansko in ostalo hrano, stojnice z majicami, oblačili, nakitom, glasbenimi izdelki, posebna stojnica Supreme absinthe in še marsikaj zanimivega.

Kot osrednja skupina prvega večera bo nastopila svetovno znana finska gothic rock zasedba The 69 Eyes, ki bo v tem delu Evrope koncertirala premierno. Med drugim bodo predstavili novi album „Angels“ (Virgin/Dallas). Potem pa na oder prihaja legendarni Koja s prenovljeno zasedbo Disciplin A Kitschme, s strani katere bomo slišali tudi novi, po mnenju kritiikov odličen album „What exactly do you mean when you say music, tell me?“ (PGP STS). Še posebej zanimivo pa je, da bodo poleg repertoarja s treh angleških albumov odigrali tudi starejše uspešnice in še nekaj neobjavljenega materiala. Prvi večer pa bo nastopil tudi vedno bolj priljubljen italijanski gothic metal bend The Tres Des Vampires, koprivniški Overflow, melodični punk bend Six Pack iz Smederevske Palanke, Vuneny iz Mostarja, italijanski klon Marilyn Mansona Richard Christ, punk'n'roll bend Long Don Silver in punkerji O.S.D.S. iz Italije, punk bend Alergija iz Zadra, hc punk bend Stronghold, gothic bend Phantasmagoria, punk benda Dolibasija in No More Idols iz Zagreba, ženski rock bend Makeup2 Eve Breznikar, sicer spremljevalne vokalistke in tolkalistke LAIBACH, pa punk veterani CZD iz Slovenije in še mnogi drugi. Drugi večer bodo kot osrednja atrakcija nastopile kar tri britanske punk rock legende Peter & The Test Tube Babies, GBH in One Way System, ob njih pa hrvaške punk rock legende KUD Idijoti, ki bodo gostili na odru slovensko punk legendo, Petra Lovšina iz legendarnih Pankrtov, ki letos slavijo 30 let in najavljajo veliko turnejo. Seveda pa bo tu še cel kup zanimivih, kakovostnih domačih in tujih skupin, kot so punk'n'roll The Dogz iz Novega Sada, angažirani punkerji Vox Populi in garage rock Concrete Worms iz Beograda, pa punk'n'roll bend Muškat Hamburg iz Maribora, ska'n'roll bend Five Pint Red Star, veseljaški The Drinkers iz Ljubljane, ska punk bend Los Nipples iz Celja, prvi bend legendarnega Satana Panonskega - Pogreb X iz Vinkovaca, street punk bend Defekt iz Makedonije, rap metal bend Popeye, punk bend Barrakuda, nu metal bend Skepsis Positive iz Pule, punk'n'roll bend Hitckock, garage bend The Welcomin` Commite In Flames, alter rock bend Death Disco, punk rockerji Eksodus iz Zagreba, acid rock bend Acaid iz Rijeke in drugi. Ob dveh live odrih se bo na posebnem flooru dogajal „Trip to Zion presente SOUND REVOLUTION on VIVA LA POLA“ (....reggae,dub,jungle,d'n'b,breakbeat,trance….), kjer bodo nastopili Pistolero Crew, Skatanico! Sound, Trip To Zion, King Shango Soundsystem. Ker se prizorišče Monumenti nahaja malce izven centra Pulja, bo organizator zagotovil prevoz z ladjo iz puljske luke vsake pol ure.

Predprodaja vstopnic (160 Kn 1 dan, 280 Kn 2 dni):
Zagreb: Planet Music –Ilica 37, CD Shop Kovač – Masarykova 14, Free Bird – Trtinska 50, Klon – Preradovićeva 12, Pula: Klub Uljanik – Dobrilina 2 (čet – sub 19 – 05), Rock Caffe - Scalierova 8, Caffe Bar Bass - Širolina 3, Caffe Bar Mimoza – Vukovarska 13, Scandal Express – Ciscuttijeva 15 Ljubljana: Hard Rock Shop – Trubarjeva 40, Master Of Metal Shop – Kotnikova 5, www.vstopnice.com, www.eventim.hr
Rezervacije vstopnic: www.viva-la-pola.com

www.viva-la-pola.com

Kontakt:
info@viva-la-pola.comNOVI CD Z NASLOVOM HAJDI KMALU V PRODAJIZDEJ JE MAJ!

Vse v pričakovnju novega cedeja. Maki in Koza drug po drugem ščijeta. Tastara dva na bolniški, kje pa drgje...Roman je pravi mačo in je postal pravi motorist. Drgač pa še vedno gara. Pranova sta tudi Maki in Mačo. Prvi je dobil novega kurca-žilavi dildo in mačo kravji zvonec za bobne. Zdaj je njegova zbirka že zelo številčna. Za Makija pa upajmo da še tega ne zgubi. Zgubil je dva tiča, novo kapo za polcaja in njegov kamijon, zravn pa še FU in KI. ŽIVEL DAN MLADOSTINALIVAŠKI ODZIVI IZ HRVAŠKIH MEDIJEV

Kad pohađate dvije manifestacije koje se održavaju u isto vrijeme, teško da će te kvalitetno pohoditi obje... pa sam ja tako malo kasnila...no uglavnom, odmah da vam kažem da je ovo jedan od najboljih koncerata koje sam ja u zadnje vrijeme pohodila! Ali ipak, krenimo ispočetka. Dakle, zakasnila sam na predgrupu Exodus iz Zagreba pa ću eto nažalost preskočiti bilo što pisati o njima iz tog razloga. Stigla sam na Pijance negdje baš na vrijeme, i odmah se oduševila, prvo zvukom na koncertu  a zatim i veseljem što na pozornici što u publici. Publika nije bila baš brojna, nekih šezdesetak ljudi, ali fanova. Fanova, koji su pjevali sve pjesme zajedno s bendom, neki su čak potegli iz Slovenije i Austrije na koncert. Svaka čast! Za one koji ne znaju The Drinkers, punk rock bend iz Slovenije su došli promovirati svoj novi, sedmi album pod nazivom „Hajdi“ na kojem se nalaze publici već od ranije poznate pjesme „Tine Rine“, „Hura“ i legendarna obrada „Tko to tamo peva“ iz kultnog istoimenog filma, a stilski najlakše bi ih mogli opisati kao kombinaciju Hladnog Piva, Let 3 i Pankrta. Iako su bili skučeni na maloj pozornici, energija koja je isijavala iz njihovog nastupa se vrlo lako prenosila na publiku na čelu s nekoliko djevojaka u prvom redu, no nije tu ništa čudno, momci su mladi i zgodni, i da pjevač nema one gejiš brkove i policijsku kapu, vjerojatno bi se sve djevojke progurale naprijed, ovako je malo djelovalo kao da je upravo izašao iz „Plave oštrige“. Set hitova „I Love Alcohol“ (obrada pjesme „I Love Rock'n' Roll“ od Joan Jett) „Ko to tamo peva“, Azrina „FA FA“,“Hura“ „Tine Rine“ ¸"Stari Mož", "Lep dan za smrt", "Svet se ne vrti", „Kreni prema meni“ „All The Small Things“ raspjevalo je i rasplesalo sve prisutne.
Pjevač Maki je često ulijetao u publiku i plesao ili pozivao gore na binu da pjevaju s njim, što je publika i prihvatila. Ponijeli su i neke rekvizite za zezanciju što je bilo jako dobro, a i to što su nam prije pjesama na slovenskom objasnili o čemu se radi u njima im je od mene jedan veliki plus! Na bisu su otpjevali još nekoliko pjesama i među njima opet „Ko to tamo peva“ kad je Maki sišao u publiku i svi zagrljeni u glas s rukama podignutim pjevali... (osim mene... ja znam samo onaj dio „...za Beograd...“ ) Za kraj smo dobili pozdrav i „Vidimo se na Viva la Pola!!“. Pa ja se nadam!

Aranel,
Lepa in Trezna

APRILSKO JUTRO DRINKERJEV

Kja počnejo naši junaki iz vrst benda? Slučajno se je zgodilo nekega sončnega aprila. Robi goni kolo na Janče, Miro se izležava v Atlantisu, Koza je v fitnesu, Maki spi in Mačo reže PVC profile v službi. Ni kaj,ni jim težko....Drgače pa je plošča tik pred izidom..


DRINKERSI DOŽIVLJAJO POMLAD

He he he pa je tud uradno pomlad. Končno je tudi nova zasedba končala svoj projekt, ki ga je poimenovala Hajdi. Zakaj Hajdi? Hm, trenutek dobre volje in vse je in bo jasno ob izidu cd plošče. Macho ma nov avto-tri leta str. Drgač pa Koza ni dobu diplome za sound, sam drgač je še zmer pamtn Ivančan, drgač iz Malega črnela. Kje je to pa drugič....V aprilu dva rojstna dneva. Koza bo letos str 30 in ne 40 tko k je v bendu bit ql str 40. Maki ma pa brke:-) zlo je čeden, pravi pičkohvatač....kmal bo treba na kakšno kresovanje. Živel prvi maj!!!


20.04.2007 petak 21:00 GK Jabuka, Jabukovac 28, Zagreb
THE DRINKERS (Slo)
EKSODUS (Zg)

PROMOCIJA NOVOG, SEDMOG ALBUMA "HAJDI" SLOVENSKIH PUNK'N' ROLL VESELJAKA THE DRINKERS U ZAGREBAČKOJ JABUCI
Slovenski dugosvirajući veseljaci The Drinkers polako ali sigurno prodiru i na hrvatsku scenu. Nakon zapaženih nastupa na Viva La Pola! 2006 festivalu u Puli i brucošijadi filozofskog fakulteta krajem prošle godine u Zagrebu, Drinkersi dolaze u zagrebačku Jabuku predstaviti svoj novi, sedmi album pod imenom „Hajdi“ na kojem se nalaze već publici poznate pjesme „Tine Rine“, „Hura“ i legendarna obrada „Tko To Tamo Peva“ iz istoimenog kultnog filma. The Drinkers bi stilski najakše mogli opisati kao kombinaciju Hladnog Piva, Let 3 i Pankrta, u svakom slučaju veselo i žestoko. Zanimljivo je da u The Drinkers sviraju bivši gitarist legendarne slovenske punk grupe iz osamdesetih Niet i pjevač donedavno postoječe slovenske punk rock grupe DDV čiji je hit „Cura“ bio prisutan i na hrvatskim medijima pa tako The Drinkers uživo izvode i pokoju Niet i DDV pjesmu kao i zanimljive obrade „10 Kleine Jegermeister“ od Die Toten Hosen, „I Love Alcohol“, u originalu „I Love Rock'nRoll“ od Joan Jett, „Fa-Fa-Fa“ od Azre kao i pokoju stvar od Makijevih favorita Ramonesa. Kao predgrupu su za ovaj koncert The Drinkers odabrali svoje prijatelje iz Zagreba, punk rock bend Eksodus koji su nedavno u Drinkersovom studiju snimili svoj novi materijal. Nakon koncerta će se nastaviti program pod nazivom „Luna Park“ koji već duže vrijeme uspješno svakoga petka u Jabuci vode Dji Dabi i Franciska, ovoga puta uz pomoć dj gosta Tomi Phantasma.

www.thedrinkers.net

Pretprodaja (30 Kn): Jabuka – Jabukovac 28 (petak i subota od 22:00), Kovač – Masarykova 14, Planet Music – Ilica 37, Free Bird – Tratinska 50 (na ulazu 40 Kn) Nakon koncerta od 00:00 ulaz na „Luna Park“ 20 Kn.THE DRINKERS - HAJDI

Skupina po skoraj štirih letih in novim pevcem Makijem, ki že skoraj drugo leto leto poje pri The Drinkers, končno pripravili nov cd. Naslov cd plošče bo Hajdi in na plošči bo več presenečenj. Prvič se na plošči pojavi tudi famozni Koza, tudi kot avtor. Bend pa se ni skrenil od svojega stila. Skupina je še enkrat obnovila komad Ko to tamo peva, za svojo promocijo po bivši skupni državi. Slišane pa bodo že znane, Hura, Tine Rine in Stari Mož, za katere pa je bend že posnel tudi videospote. Kot bonus pa so posneli tudi nekaj kar sploh ne bo presenečenje....počakajmo do izida, ki bo pospremljen z veliko promocijo .Izid še ni znan, je pa znano da bo to po alkoholnem postu, ki vlada v deželi tej.

THE DRINKERS V FEBRUARJU

Bend je v pričakovanju izdaje nove CD plošče. Ja mix je huda zadeva, ampak bo šlo.V tem mesecu je bil kulturni dan. Zgodil se je tudi rojstni dan kitarista Roberta Likarja. Dobil je malo svinjo getinger, ki ji je ime Želva. Po kratkem slavju v Jevnici je Robi svinjo poslal nazaj v Ihan do Braneta v the kevder. Člani drinkersov so jo odpeljali skupaj z Branetom v the kevder,kjer naj bi do nadaljega živela...Med tem pa ideja v glavi Makija:-) jest bom jo pelu Barbi pokazat in zgodilo se je: Svinja je ušla in še zdaj tava po Kobiljaku. Drgač pa Koza oddal diplomo za sound....Roman bil bolan k prasica, tko da ga ni blo tud na podelitvi svinje....Več o Drinkersih pa na njihovem forumu...Glede 40. dnevnega posta pa malo morgen, mogoče Koza, ampak mal možnosti...
Bend je zakorakal v novo euro leto pijano. Kak pa drgač:-)Koza trenutno pametuje in dela diplomo, rad bi postal magister sounda in po tem bo še bolj pametoval na špilih o zvoku. Maki se je odselil nazaj k mami, težko je življenje dolenčka v Ljubljani. Baje so živila in krmila v Ljubljani dražja. Robi pa poskuša zmiksat našo že posneto cedejko.....se pa bliža tudi njegov visoki praznik. Februarja bo odložil kozarec in fantje mu bodo čestitali. Roman, Koza in Maki lahko o tem le sanjajo. Miro je to že doživel. Roman pa meče smeti, veje, prazne srečke v Mirotovo torbo adios. Škoda k ni unih pirov not zmetu, ki so ostali v hladilniku. Miro in big boss Brane pa pripravljata darilo za velikega slavljenca......Videospot Stari mož je odličen in vsi, ki ne verjamejo v njega pač niso vredni naše pozornosti.

2006


HURA HURA!

Po dveh uspešnih singlih Tine Rine in Hura, Drinkersi napadajo slovenske gostilne in hrame z novim videospotom Stari Mož. Posebnost drugega singla Hura

Facebook Slo Rock YouTube Kontakt